följ och dela oss

Reumatoid artrit RA efter andra dosen Pfizer Comirnaty

Jag drabbades av inflammation i leder muskler och senor efter covid-19 vaccination. Fick dos 2 av Pfizer Comirnaty 18/8-21. Fick värk i kroppen. Sökte hjälp i september då värken i rygg och bröstkorg blev outhärdlig. Även fingrar och handleder hade då börjat svullna och värka. De närmaste veckorna spred sig inflammationen till fler och fler leder tills jag nära nog blev liggande och inte klarade ta mig ur sängen. Blev till slut inlagd på centralsjukhuset i Karlstad. Blev kvar i 8 dagar. Fick hög hjärtrytm och förtätningar i lungorna upptäcktes vid ct-undersökning då jag inte klarade ta djupa andetag utan att få kramp. Fick i slutet av september börja med cortison 70mg/dag som långsamt trappades ner till 20mg/dag ( som jag fortfarande äter) Trots pågående cortison-behandling har jag vissa dagar stora problem andra dagar något mindre problem med värk/stelhet och svullnad i främst fingrar, handleder, fotleder, vader och fötter, men även ont i lungorna/bröstkorgen vid andning och ömhet vid beröring. Fick nu i slutet av januari 2022 diagnosen RA (reumatoid artrit), och äter nu cellgifter för att dämpa inflammationerna.

Marianne

Vill du dela detta?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Telegram
Dela på Mejl

Skriv under för att alla drabbade ska få hjälp

Är du själv eller någon närstående drabbad?

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fler berättelser

Relaterade inlägg

Smärtor i testikel

Ont i testikel efter 2a dosen. Fortfarande känningar efter 11 månader, men lindrigare. Karsten Gerhardt