följ och dela oss

Balansproblem och yrsel efter Pfizers spruta från batch med väldigt många anmälda biverkningar inkl sex dödsfall

Är plus 75, fick biverkningar redan på natten efter första dosen Pfizer C O M IR N A T Y m R N A -v a c c in m o t  c o v id -1 9. Balansproblem svimningskänsla och konstighet vid byte av läge i sängen. Fick tips om Epleys manöver av bekant som jag använde två gånger om dagen. Tog ett antal månader innan jag kände mig återställd. Anmält till läkemedelsverket. Haft kontakt med vårdcentral, inget de kunde göra. Kollade blodtrycket direkt före sprutan och sedan en vecka efter och blodtrycket hade då sänkts avsevärt, men är nu uppe på tidigare nivå. Begärde in biverkningarna från läkemedelsverket på min batch, Ew 2239 som gett väldigt mycket biverkningar. Som lekman reagerar man på den mängd anmälda biverkningar som denna batch tycks vara inblandad i.
Svaret från läkemedelsverket nedan kom januari 2022 och avser 2021.
Hej,
För Comirnaty Batch EW2239 har 163 biverkningsrapporter handlagts av Läkemedelsverket:

• 97 icke allvarliga rapporter
• 60 allvarliga rapporter (ej dödsfall)
• 6 rapporter med dödsfall

Sammanställningar bifogas.

Blev i år i februari sjuk i Covid, Omikron jobbigt i ca 2 veckor men är nu återställd, förhoppningsvis med någorlunda naturligt immunförsvar. Tar ingen mer spruta. När man tar upp biverkningarna med sjukvården och bekanta då duckar alla, inga vill diskutera frågan det är tabu, folk tycks vara helt ointresserade såvida de inte drabbats själva eller någon anhörig. Bra att ni startat detta.

Håkan Gelin

Vill du dela detta?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Telegram
Dela på Mejl

Skriv under för att alla drabbade ska få hjälp

Är du själv eller någon närstående drabbad?

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fler berättelser

Relaterade inlägg

Smärtor i testikel

Ont i testikel efter 2a dosen. Fortfarande känningar efter 11 månader, men lindrigare. Karsten Gerhardt